top of page

Health & Personal Care, Grocery & Beauty Kategorilerinde Onay Almak

Bu rehber sizlerin Health & Personal kategorisinde onay almanıza yola göstermesi için hazırlanmıştır. Tüm bilgiler şahsi deneyimlere dayanmaktadır ve Amazon tarafından onaylı değildir

 

Başlamadan Önce

  1. Kapalı kategorilerde onay sürecini başlatabilmeniz için Pro Account’a sahip olmanız gerekmektedir (aylık 39.99$)

  2. Hesap sağlığınızın iyi durumda olması gerekmektedir:

  3. Sipariş iptal oranının %2.5’tan az olması

  4. Hatalı ürün oranının %1’den az olması

  5. Geç gönderimi %4’ten az olmasıı

  6. Bu kategoride onay alabilmemiz için Amazon’un bizden isteyeceği faturalara sahip olabilmek adına bir miktar alışveriş yapmamız gerekecek, burada aldığımız ürünlerden kar etme amacı gütmüyoruz, sadece onay alabilmek için faturalarına ihtiyacımız olan ürünler.

  7. Ürünleri aldığımız toptancıdan relase licence (tekrar satım lisansı) almamız gerekecek.

1 - Onaylı Bir Toptancı Bulun

Amazon bizden ürünlerimizin tanınmış ve iyi itibara sahip, Amazon standartlarını yerine getiren bir toptancıdan ürünlerimizi almış olmamızı isteyecektir.

Bu iş için en çok tercih edilen toptancı diğer yazılarımızda da yazdığımız gibi Price Master Corperation’dır. Uzun süredir Amazon tarafından tanınan bu toptancıdan alınan faturalar işimizi kolaylaştıracaktır.

Price Master’dan alış veriş yapabilmek için ilk olarak Price Master web sitesinden bir hesap oluşturmamız gerekli.

Hesabımızı yarattıktan ve başvurumuzu gönderdikten sonra genel olarak 2 ila 5 iş günü içerisinde bize dönüş yapacaklardır.

ÖNEMLİ NOT: Hesabınızı yaratırken kullandığınız adresin Amazon’u yaratırken kullandığınız adresin birebir aynısı olmasına dikkat edin, aksi halde aldığınız faturalar kullanılamayacaktır.

2 – Amazon’un Kabul Edeceği Alışverişler Yapın

Amazon satmak için almış olduğunuz ürünlerin en az 36 adet olmasını şart koşar. Her ne kategoride olursa olsun en az 36 ürünü (biz 40 diyeceğiz) almış olmanız gerekir.

Almış olduğunuz bir fatura farklı kategorileri açmakta kullanılabilir, ancak her kategori başvurunuzda bu faturayı tekrar sunmanız gereklidir.

Eğer ürünü toplu halde almışsanız (düzine vs.) faturanın üzerinde bunu işaretleyerek kaç adet bireysel ürün içerdiğini göstermeniz gerekmektedir.

Örneğin:

3 düzine = 36 ürün

4 adet 10’luk paket = 40 ürün

Yukarıda gösterilen şekilde faturaların üzerine yazılabilir.

Aksi halde Amazon 3 düzine ürünü sadece 3 ürün olarak görecektir.

Price Master’dan aşağıdaki gibi açıklama yapmasını isteyebiliriz.:

3 – Onay Almak İstediğiniz Kategoride Hali Hazırda Satışta Olan Ürünler Bulun.

Faturamızda belirttiğimiz ürünlerin hali hazırda Amazon’da satışta olması gerekir, diğer bir deyişle Amazon üzerinde olmayan ürünlerin faturasını almamız bir şey ifade etmeyecektir.

Faturanın üstüne bu ürünün Amazon’daki hangi ürün olduğunu ASIN’ini belirterek yazacağız.

Bağzı ürünler birden çok kategoride listelenmiş olabilir, bu durumda bir ürünü birden çok kategoride onay almak için kullanabiliriz.

Price Master’dan Alınmış Fatura Örnekleri:

Her ne kadar aşağıdaki örnekler işe yaramız olsa da, sizin kendi bulduğunuz ürünlerle işlemi yapmanız daha iyi olacaktır, bir çok kişinin aynı ürünleri kullanarak onay alması Amazon’da şüphe uyandıracaktır.

Ürünleri seçerken Amazon üzerinde seçtiğiniz örnek ürünün tekli olarak satıldığından emin olun, örneğin ürün 3’lü paket halinde satılıyorsa ihtiyacınız olan 36*3=108 ürün olacaktır.

Örnekler:

4 – Onay Alınacak Kategoriye Başvurmak

Price Master’dan fatular alındıktan sonra e-faturamızı bastıracağız. Eğer fatura birden çok kategoriyi açmakta kullanılacaksa, kaç tane kategoride kullınacaksa o kadar sayıda print etmeliyiz.

Sonrasında faturanın üstüne elimizle ürünün Amazon’daki ASIN’ini, kategorisini yazıp, ürünün kaç adet olduğunu yazacağız.

Fatura üzerinde eğer kategorimizle alakasız ürünler varsa bunların üstünü çizebilir ya da beyaz kapama şeridiyle kapatabiliriz.

Daha sonra telefonumuz ile faturanın resmini çekip Amazon’daki kategori başvurumuza ekleyebiliriz.

Aşağıda İşe Yaramış Fatura Örneklerini Görebilirsiniz


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
bottom of page