top of page

Giyim Kategorisinde Onay Almak

Giyim Kategorisinde Onay Almak

Başlamadan önce gördüğünüz yazının sadece tavsiye niteliğinde olduğunu ve başlamadan önce mutlaka Amazon’un kendi kurallarını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Amazon’un ön şartları:

  • Satıcıların aşağıdaki kriterlere sahip olması gerekmektedir:

  • Sipariş iptal oranının %2.5’tan az olması

  • Hatalı ürün oranının %1’den az olması

  • Geç gönderimi %4’ten az olmasıı

  • Ayrıca satıcıların kapalı kategorilerde onay alabilmesi için Pro Satıcı hesabına sahip olmalı gerekmektedir..

Başvuru Gereksinimleri:

Bu linkte amazon gereksinimleri okuduktan sonra onay alma sürecini başlatabiliriz.

Giyim kategorisi Amazon’daki bir çok kategoriden farklıdır çünkü bir ürün listelediğinizde variation (Varyasyon) listeleme tipini kullanıyor olacaksınız. Kendi listemelenizi yarattığınız durumda listelemenizi “flat file” ile yani Excel kullanarak oluşturmanız gerekecek. Bu başta biraz karışık bir yapı gibi gelebilir, ancak aslında pek de zorluğu olmayan bir sistem. İhtiyaç olursa Flat File Nasıl Kullanılır başlığı altında konuyu inceleyebiliriz.

Listemenizi oluşturduğunuzda Amazon’un standartlarına uyduğunuzdan emin olun, aksi halde en kısa zamanda listemeniz kaldırılacaktır Clothing & Accessories style guide

Başvuru Sürecini Başlatmak:

Başvuruyu aşağıdaki gibi doldurun

Amazon sadece yeni giysilerin satılmasına izin vermektedir, ikinci el giysilerinizi satamassınız.

Yukarıdaki şıkta ne sattığınız çok önemli değil falat 101-1000 aralığını seçerek niyetimizin ciddi olduğunu gösteriyoruz.

Şuan için kendi web sitemizden satış yapmayı planlamıyoruz, dolayısıyla yukarıya“Not currently selling clothing. Looking to start now, on Amazon exclusively” diyebiliriz.

Aşağıda giysilerin üreticisi olmadığımız ve ürünleri direkt olarak üreticiden alıp Amazon’da satacağımız durumun üzerinden geçtik.

Ürünlertini kendiniz ürettiğiniz durumda Brand owner şıkkını seçebilirsiniz.

Yukarıda satmak istediğiniz markaları belirtmelisiniz, eğer hangi markaları satacağınızdan emin değilseniz aşağıdaki listeden bir kaç marka seçebilirsiniz.

Ann Taylor Distressed

AriZona DKNY

Avenue EcoSco

Bedford Fair Excess Baggage

Citizens Of Humanity Grace In LA

Cutter & Back INC

Dockers Lucky Brand

Distressed

AriZona DKNY

Avenue EcoSco

Bedford Fair Excess Baggage

Citizens Of Humanity Grace In LA

Cutter & Back INC

Dockers Lucky Brand

Daha sonra şıklara aşağıdaki gibi cevap verin.

Aşağıdaki alanları doğru şekilde doldurun:

  • Email address

  • Company description (şirket tanımı)- Kendi kelimeleriniz ile işletmenizi tanımlayın, ne kadar zamandır bu işin için olduğunu, tecrübelerinizi ve diğer bilgileri burada Amazon ile paylaşabilirsiniz. Aşağıda bir örnek görebilirsiniz.

Example: “We are a small business that sells exclusively on Amazon.com. We have been selling for 6 years and maintain a 98% positive seller feedback rating. We currently sell toys and games on Amazon and would love to add selling clothing”

  • Estimated online revenue for this category - Under $100,000

Amazon sizi telefon arayabilir, genellikle bu arama üzerinden geçmeniz ya da başvurunuzda düzeltmeniz gereken konular ile ilgili olacaktır. Eğer İngilizce konusunda problemleriniz varsa mail iletişimi sizin için daha uygun olacakır. Telefonla ulaşamamaları durumunda mail ile bilgilendirme yapılacaktr, sonrasında yazılı olarak devam edebilirsiniz.

Artık “Submit Application” butonuna tıklayabiliriz. Genellikle Giysi kategorisi için değerlendirme süreci çok kısa sürmektedir, ancak Amazon sürekli politikalarını güncellediği için onay süreci uzayıp kısalabilir.


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
bottom of page